Bewonersbrief DGTL Amsterdam 2024

Betreft: DGTL Festival keert terug naar de NDSM-werf op 29, 30 en 31 maart 2024
Amsterdam, 11 maart 2024

Beste buren en bewoners van Amsterdam-Noord, Silodam en Houthaven,

In het kort
DGTL keert dit jaar weer terug naar de NDSM-werf om tijdens het Paasweekend een nieuw festivalseizoen in te luiden. DGTL Amsterdam vindt plaats van vrijdag 29 tot en met zondag 31 maart. Met deze brief informeren we u graag wat dit voor u en andere omwonenden betekent, en op welke manier wij eventuele overlast tot een minimum proberen te beperken.

Sinds 2013 is DGTL een uniek en onderscheidend festival. Met muziek, kunst, duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid als belangrijkste pijlers hebben de evenementen van DGTL wereldwijd een unieke positie in het festivallandschap verworven. Op zes podia wordt ieder genre van elektronische muziek door een breed scala aan nationale en internationale artiesten ten gehore gebracht. In 2022 bereikte DGTL een belangrijke mijlpaal door ‘s werelds eerste circulaire dancefestival te worden. Vandaag de dag stimuleert het festival nog meer positieve veranderingen door stappen te zetten richting een inclusievere, veiligere en vrijere dansvloer.

DGTL Festival vindt zaterdag plaats van 12:00 tot 23:00 uur en zondag van 13:00 tot 23:00 uur. Het buitenprogramma zal zich tot deze tijden beperken. Op vrijdag, zaterdag en zondag organiseren wij ons nachtprogramma, dat binnen zal plaatsvinden in de NDSM Loods.

DGTL is het eerste festival dat geheel circulair geproduceerd is
DGTL staat internationaal bekend als een van de meest duurzame festivals ter wereld. Daar zijn we erg trots op en dat laten we ook op de NDSM-werf natuurlijk graag zien. Dit betekent bijvoorbeeld dat we geen restafval creëren, onze energie alleen uit duurzame bronnen halen, en onze bezoekers, artiesten en leveranciers meer willen meegeven dan enkel muziek en euforie. Ga voor meer informatie naar ons duurzaamheidsbeleid.

Wilt u op de hoogte blijven?
Om u als buur goed op de hoogte te houden van ons evenement hebben we een Facebook-groep voor buurtbewoners: DGTL ❤️ Buren. Hier zijn al 1.900 mensen lid van. Regelmatig plaatsen we updates over het festival. Ook beantwoorden we hier vragen van bewoners. U maakt als lid van de Facebook-groep bovendien kans op gratis toegangskaarten voor het festival. Meld u aan via Facebook of zoek op Facebook naar DGTL Buren.

Werktijden en shows
Hieronder vindt u een overzicht van onze werktijden en shows:

* Soundchecks duren nooit langer dan 30 minuten aaneengesloten per podium.

 

Maatregelen omgeving
We doen er alles aan om voor iedereen een aantrekkelijk evenement te organiseren. We stimuleren bezoekers om duurzaam te reizen en vervoersbewegingen en -middelen zoveel mogelijk te beperken. Om de reguliere pont zoveel mogelijk vrij te houden, huurt DGTL ponten in die zullen aanmeren op een eigen pontaanlanding via het GVB. Net zoals afgelopen jaar is deze evenementenaanlanding gevestigd aan de kop van de Ms. Van Riemsdijkweg.

De meeste bezoekers verwachten we tussen 13:00 en 18:00 uur en vertrekken tussen 22:00 en 00:00 uur. Tijdens en na het evenement houden beveiligers en verkeersregelaars toezicht in de directe omgeving van het evenemententerrein. Zij controleren of bezoekers zich op een nette manier naar het evenement of naar huis begeven. Daarnaast houden medewerkers de omgeving tijdens en na het evenement schoon.

Vanzelfsprekend investeren wij ook in extra maatregelen om geluidoverlast tegen te gaan. Zo werken wij met delay stacks (meerdere kleinere speakers zodat het vermogen per box omlaag kan), monteren wij meetapparatuur om binnen de gestelde geluidsnormeringen te blijven en hebben wij een professionele geluidsadviseur ingeschakeld om geluidsoverlast zoveel als mogelijk te beperken. Deze adviseur is tijdens het evenement aanwezig en voert binnen en rondom het evenemententerrein diverse geluidmetingen uit. Ook de gemeente meet het geluid via vaste meetpunten op omliggende gebouwen.

Om het verkeer veilig en in goede banen te begeleiden willen we u vragen rekening te houden met de verkeersmaatregelen:

  • Vanaf 22 maart geldt dat de NDSM-werf Oost een bouwterrein is waar enkel bestemmingsverkeer toegang heeft. Op het evenemententerrein kan helaas niet geparkeerd worden en er geldt beperkte toegang voor fietsers en voetgangers. Het NDSM-Plein blijft (zo lang mogelijk) open voor doorgaand verkeer. Fietsers kunnen vanaf Buiksloterham via de Theo Fransmanbrug en Scheepsbouwkade (en vice versa), de NDSM pont bereiken.
  • Het NDSM-Plein is vanaf vrijdag 29 maart om 22:00 uur tot en met maandag 1 april om 08:00 uur afgesloten. Al het verkeer wordt omgeleid via de Scheepsbouwkade. IJver is vrijdagavond nog wel bereikbaar.
  • Het is helaas niet mogelijk om te parkeren aan de Ms. van Riemsdijkweg (vanaf kruising T.T. Neveritaweg), van 29 maart 18:00 uur tot en met 1 april 08:00 uur. Er is een wegsleepregeling van kracht.
  • De Ms. van Riemsdijkweg is na de kruising met de NDSM-straat op 30 en 31 maart van 22:00 – 01:00 uur enkel te voet of per fiets bereikbaar.
  • Om parkeeroverlast van fietsen tegen te gaan is een aantal parkeerplaatsen aan de Ms. van Riemsdijkweg op 29, 30 en 31 maart ingezet als fietsenstalling en beperkt beschikbaar voor auto’s.
  • Rondom het evenemententerrein begeleiden verkeersregelaars en tijdelijke verkeersborden de leveranciers, crew en bezoekers van het evenement. Overige wegafsluitingen zijn bedoeld om het gebied te ontzien van verkeer en gelden niet voor bestemmingsverkeer. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar. In onderstaande afbeelding is aangegeven hoe dit geregeld is:

Klachten
Bij klachten over het geluid of andere zaken kunt u contact opnemen met de gemeente Amsterdam via het gemeentelijke telefoonnummer 14020 (24/7 bereikbaar), of via de website van de gemeente Amsterdam, melding overlast openbare ruimte: https://meldingen.amsterdam.nl/incident/beschrijf.

Contact
Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij de organisatie. Bel ons of stuur een berichtje via Whatsapp of SMS naar 06 25 49 63 26. Wij zijn tijdens de opbouwdagen tussen 08.00 uur en 20.00 uur bereikbaar. Op de showdagen zijn wij 24/7 bereikbaar. Daarnaast kunt u ook mailen met onze organisatie via: hello@dgtl.nl.

Hopende u zo voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,
Team DGTL