Bewonersbrief DGTL Amsterdam

Bewonersbrief DGTL Amsterdam
Published: February 22, 2023

DGTL Festival keert terug naar de NDSM-Werf op 7, 8 en 9 april 2023.

Beste buren en bewoners van Amsterdam-Noord, Silodam en de Houthaven,

In het kort

DGTL keert dit jaar weer terug naar de NDSM-Werf om tijdens het Paasweekend een nieuw festivalseizoen in te luiden. DGTL Amsterdam vindt plaats van vrijdag 7 april tot en met zondag 9 april. Met deze brief informeren we u graag wat dit voor u en andere omwonenden betekent, en op welke manier wij eventuele overlast tot een minimum proberen te beperken.

Sinds 2013 is DGTL een progressief en toonaangevend evenement, waar een breed scala aan nationale en internationale artiesten optreden. Op zeven podia wordt ieder genre van de elektronische muziek ten gehore gebracht, daarnaast zijn er diverse kunstprojecten en -installaties te bewonderen. DGTL Festival vindt zaterdag en zondag plaats, van 12:00 tot 23:00 uur. Het buitenprogramma zal zich tot deze tijden beperken. Op vrijdag, zaterdag en zondag organiseren wij ons nachtprogramma, dat binnen zal plaatsvinden.

 

DGTL is het eerste festival dat geheel circulair geproduceerd is

DGTL staat internationaal bekend als het meest duurzame festival ter wereld. Daar zijn we erg trots op en dat laten we ook op de NDSM-Werf natuurlijk graag zien. Dit betekent bijvoorbeeld dat we geen restafval creëren, onze energie alleen uit duurzame bronnen halen, en onze bezoekers, artiesten en leveranciers meer willen meegeven dan enkel muziek en euforie. Ga voor meer informatie over ons duurzaamheidsbeleid naar: https://dgtl.nl/ams/

Wilt u op de hoogte blijven?

Om u als buur goed op de hoogte te houden van ons evenement hebben we een Facebook-groep voor buurtbewoners: DGTL ♥ Buren. Hier zijn al 1.400 mensen lid van. Regelmatig plaatsen we updates over de op- en afbouw, soundchecktijden en over de programmering van muziek, kunst en duurzaamheid. Ook beantwoorden we hier vragen van bewoners. U maakt als lid van de Facebook-groep bovendien kans op gratis toegangskaarten voor het festival.

Meld u aan via: facebook.com/groups/dgtlburen/ of zoek op Facebook naar DGTL Buren.

Werktijden en shows

Hieronder vindt u een overzicht van onze werktijden en shows:

 • 31 maart t/m 7 april: Opbouw | 08.00 – 20.00 uur
 • 7 april: Soundcheck in de NDSM-loods | 18.00 – 19.00 uur
 • 7 april: Soundcheck op de NDSM-Werf | 17.00 – 20.00 uur
 • 7 april: DGTL Openingsavond NDSM-loods | 22.00 – 05.00 uur
 • 8 en 9 april: Soundcheck op de NDSM-Werf | 10.00 – 12.00 uur
 • 8 en 9 april: DGTL Festival | 12.00 – 23.00 uur
 • 8 en 9 april: DGTL Nachtprogramma NDSM-loods | 23.00 – 05.00 uur
 • 10 t/m 12 april: Afbouw | 08.00 – 20.00 uur

Maatregelen omgeving

We doen er alles aan om voor iedereen een aantrekkelijk evenement te organiseren. We stimuleren bezoekers om duurzaam te reizen en vervoersbewegingen en -middelen zoveel mogelijk te beperken. Om de reguliere pont zoveel mogelijk vrij te houden, huurt DGTL ponten in via het GVB die zullen aanmeren op een eigen pontaanlanding. Net zoals afgelopen jaar is deze evenementenaanlanding gevestigd aan de kop van de Ms. Van Riemsdijkweg.

De meeste bezoekers verwachten we tussen 13:00 en 18:00 uur en vertrekken tussen 22:00 en 00:00 uur. Tijdens en na het evenement houden beveiligers en verkeersregelaars toezicht in de directe omgeving van het evenemententerrein. Zij controleren of bezoekers zich op een nette manier naar het evenement of naar huis begeven. Daarnaast houden medewerkers de omgeving tijdens en na het evenement schoon.

Vanzelfsprekend investeren wij ook in extra maatregelen om geluidoverlast tegen te gaan, dit jaar meer dan ooit. In 2021 zijn onze geluidsexperts in samenwerking met de gemeente en de Stichting NDSM-Werf druk bezig geweest met het testen van versterkt geluid op de NDSM-Werf in combinatie met de nieuwbouwwoningen. Met behulp van de resultaten van de geluidtesten hebben wij extra maatregelen getroffen om geluidoverlast te minimaliseren. Zo werken wij met delay stacks (meerdere kleinere speakers zodat het vermogen per box omlaag kan), monteren wij meetapparatuur om binnen de gestelde geluidsnormeringen te blijven en hebben wij een professionele geluidsadviseur ingeschakeld om de richting van de geluidsstromen te laten berekenen, om zo het minst mogelijk geluidsoverlast te creëren. Deze adviseur is tijdens het evenement aanwezig en voert binnen en rondom het evenemententerrein diverse geluidmetingen uit.

Om het verkeer veilig en in goede banen te begeleiden willen we u vragen rekening te houden met de volgende verkeersmaatregelen:

 • Vanaf 31 maart geldt dat de NDSM-Werf Oost een bouwterrein is waar enkel bestemmingsverkeer toegang heeft. Op het evenemententerrein kan helaas niet geparkeerd worden en er geldt beperkte toegang voor fietsers en voetgangers. Het NDSM-plein blijft (zo lang mogelijk) open voor doorgaand verkeer.
 • Het NDSM-Plein is vanaf vrijdag 7 april om 22:00 uur tot en met maandag 10 april om 08:00 uur afgesloten. Al het verkeer wordt omgeleid via de Scheepsbouwkade. IJver is vrijdagavond nog wel bereikbaar.
 • Het is helaas niet mogelijk om te parkeren aan de Ms. van Riemsdijkweg (vanaf kruising T.T. Neveritaweg), van 7 april 18:00 uur tot en met 10 april 07:00 uur. Er is een wegsleepregeling van kracht.
 • De Ms. van Riemsdijkweg is na de kruising met de NDSM-straat op 8 en 9 april van 22:00 – 01:00 uur enkel te voet of per fiets bereikbaar.
 • Om parkeeroverlast van fietsen tegen te gaan is een aantal parkeerplaatsen aan de Ms. van Riemsdijkweg op 7, 8 en 9 april ingezet als fietsenstalling en beperkt beschikbaar voor auto’s.
 • Rondom het evenemententerrein begeleiden verkeersregelaars en tijdelijke verkeersborden de leveranciers, crew en bezoekers van het evenement.

Overige wegafsluitingen zijn bedoeld om het gebied te ontzien van verkeer en gelden niet voor bestemmingsverkeer. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar. In onderstaande afbeelding is aangegeven hoe dit geregeld is:

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave.

Klachten

Bij klachten over het geluid of andere zaken kunt u contact opnemen met de gemeente Amsterdam via het gemeentelijke telefoonnummer 14020 (24/7 bereikbaar), of via de website van de gemeente Amsterdam, melding overlast openbare ruimte: https://meldingen.amsterdam.nl/incident/beschrijf

Contact

Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij de organisatie. Bel ons of stuur een berichtje via Whatsapp of SMS naar 06 25 49 63 26. Wij zijn tijdens de opbouwdagen tussen 08.00 uur en 20.00 uur bereikbaar. Op de showdagen zijn wij 24/7 bereikbaar. Daarnaast kunt u ook mailen met onze organisatie via: hello@dgtl.nl

Hopende u zo voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,

Team DGTL

DGTL AMS

7 – 8 – 9 APRIL 2023